O nás
Jsme prvovýrobci a naši práci se včelami i s medovými víny děláme s láskou a s pokorou k přírodě.
Inspirujeme se původními postupy, které hledáme v historických pramenech a tomu odpovídá i celá filosofie naší firmy.
Tradiční receptura
Kvalitní
Na výrobu medových vín používáme jen prvotřídní med a kvalitní vodu. Proces výroby probíhá studenou cestou, díky tomu jsou ve všech našich medových vínech zachovány všechny blahodárné vlastnosti medu.
100%
Přírodní
Naše včely sbírají nektar v ekologicky čisté oblasti Krkonoš a Českého ráje, kde vyrábíme chuťově výjimečné medy, medová vína a přírodní svíčky.
Bez cukru
Lahodné
Díky našim včelkám máme dostatek medu a na trh přicházíme každý rok s novým druhem čistě přírodního produktu – medového vína.
Jak to všechno začalo?
Včelařství v naší rodině sahá až do let 1867, kdy rodina hospodařila v Benátkách nad Jizerou. V současné době chováme včely jak v oblasti Krkonošského národního parku, tak v Českém ráji v blízkosti Jičína.
Oba dva jsme se od malička setkávali se včelami a vším co se včelaření týká. Původně jsme se zaměřovali pouze na výrobu medu. Medová vína jsme začali vyrábět na popud našich kamarádů, kteří mají rádi med a zároveň si při různých oslavách rádi přiťuknou kvalitním nápojem.
A tak vznikla přírodní vína, při jejichž pití cítíte vůni i chuť medu a jejichž lahodná chuť navodí báječnou atmosféru.
Medová vínaa svíčky pro vás nabízíme pod značkou Medovina z ráje, med pod značkou Krkonošský med.
Jak vznikl nápad, začít vyrábět medovinu starým způsobem za studena?
Jak probíhá výroba medového vína?
Medovinu doslova rozmazlujeme a pouštíme jí příjemnou hudbu. Jsme přesvědčeni, že svou pozitivní energií zklidní a zjemní naše medová vína a doslova zharmonizuje jejich chuť.
Naše medovina je výjimečná svou kvalitou. Nedoslazujeme ji a učíme lidi, že medovina není jen přeslazený likér. Jednotlivé druhy obohacujeme o různé bylinky nebo koření, nekonečnou inspirací nám je příroda sama. Tak vznikla i medovina s chmelem nebo s propolisem.