O nás

Jsme prvovýrobci a naši práci se včelami i s medovými víny děláme s láskou a s pokorou k přírodě. 

Inspirujeme se původními postupy, které hledáme v historických pramenech a tomu odpovídá i celá filosofie naší firmy.

Tradiční receptura
Kvalitní

Na výrobu medových vín používáme jen prvotřídní med a kvalitní vodu. Proces výroby probíhá studenou cestou, díky tomu jsou ve všech našich medových vínech zachovány všechny blahodárné vlastnosti medu.

100%
Přírodní

Naše včely sbírají nektar v ekologicky čisté oblasti Krkonoš a Českého ráje, kde vyrábíme chuťově výjimečné medy, medová vína a přírodní svíčky.

Bez cukru
Lahodné

Díky našim včelkám máme dostatek medu a na trh přicházíme každý rok s novým druhem čistě přírodního produktu – medového vína.

Jak to všechno začalo?

Včelařství v naší rodině sahá až do let 1867, kdy rodina hospodařila v Benátkách nad Jizerou. V současné době chováme včely jak v oblasti Krkonošského národního parku, tak v Českém ráji v blízkosti Jičína.

Oba dva jsme se od malička setkávali se včelami a vším co se včelaření týká. Původně jsme se zaměřovali pouze na výrobu medu. Medová vína jsme začali vyrábět na popud našich kamarádů, kteří mají rádi med a zároveň si při různých oslavách rádi přiťuknou kvalitním nápojem.

A tak vznikla přírodní vína, při jejichž pití cítíte vůni i chuť medu a jejichž lahodná chuť navodí báječnou atmosféru.

Medová vínaa svíčky pro vás nabízíme pod značkou Medovina z ráje, med pod značkou Krkonošský med.

Jak vznikl nápad, začít vyrábět medovinu starým způsobem za studena?

Med opravdu milujeme, používáme ho všude, kde to jen jde. Chyběl nám nápoj vyrobený jen z medu, který by se hodil k výjimečným příležitostem. Chtěli jsme vytvořit nápoj, kde zůstanou zachované všechny prospěšné látky z medu. Pátrali jsme ve starých knihách a článcích a našli jsme úplně původní receptury, jak vyrobit medovinu za studena. Tímto způsobem ji vyráběli na našem území i Keltové a Slované. Ovšem my jsme původní postup spojili s moderními technologiemi.

Jak probíhá výroba medového vína?

Základem je náš prvotřídní český med a vysoce kvalitní voda. Je to složitý a časově náročný proces, kde každá chyba může znamenat špatný celý sud. Záleží na spoustě faktorů, mezi které patří druh použitého medu, teplota kvašení i zrání a celková délka zrání.

Medovinu doslova rozmazlujeme a pouštíme jí příjemnou hudbu. Jsme přesvědčeni, že svou pozitivní energií zklidní a zjemní naše medová vína a doslova zharmonizuje jejich chuť.

Naše medovina je výjimečná svou kvalitou. Nedoslazujeme ji a učíme lidi, že medovina není jen přeslazený likér. Jednotlivé druhy obohacujeme o různé bylinky nebo koření, nekonečnou inspirací nám je příroda sama. Tak vznikla i medovina s chmelem nebo s propolisem.