Med
Pastovaný med
Pastovaný med je přírodní a do pastovité konzistence je upravený tzv. řízenou krystalizací, tj.mícháním za studena. Díky tomu získává hedvábně krémovitou konzistenci.
V medu zůstávají neporušeny všechny biologicky aktivní látky jako jsou enzymy, vonné látky, vitamíny. Tento med se dobře roztírá – dále již nekrystalizuje.
Hlavní benefity
Med má velice blahodárné účinky na organismus. Je zdrojem energie, má povzbuzující účinky a je lehce stravitelný.
Pravidelné užívání medu doporučujeme hlavně sportovcům, studentům i duševně pracujícím.
Med s příchutí
Složení je výhradně z pastovaného květového medu a lyofilizovaného (šetrnou metodou mrazem sušeného) ovoce nebo koření. Pastovaný med je přírodní a do pastovité konzistence je upravený tzv. řízenou krystalizací, tj. mícháním za studena. Díky tomu získává hedvábně krémovitou konzistenci.
V medu zůstávají neporušeny všechny biologicky aktivní látky jako jsou enzymy, vonné látky, vitamíny. Tento med se dobře roztírá – dále již nekrystalizuje. Pokud máte pocit, že je med hodně ztuhlý, nechte ho při pokojové teplotě, ve které se jeho konzistence po pár hodinách (s ohledem na objemovou velikost) zlepší a med změkne.
Složení
96 % květový pastovaný med
4 % lyofilizované ovoce
Objem
Všechny druhy medů vyrábíme ve sklenicích o objemu 50 g a 240 g.
Vzhledem k nařízení Evropského parlamentu a Rady evropského společenství č. 1924/2006 nesmíme u tohoto produktu uvádět žádné další informace a zdravotní tvrzení. O konkrétních účincích OVOCE si proto, prosíme, přečtěte v externích zdrojích na internetu.
Tímto vysvětlením se vám omlouváme za omezení dostupnosti informací o použitých surovinách v produktech. Dohledat si je ale můžete vlastními silami na webech, které takové produkty neprodávají nebo nepatří výrobci. Typickým příkladem je Wikipedia. Děkujeme za pochopení.
Med s borůvkami
Med s borůvkami báječně chutná na lívancích nebo palačinkách, v jogurtu, tvarohu nebo dohromady s müsli. Med s borůvkami lze dát i do čaje nebo ho mlsat jen tak samotný. Výborný je i do koktejlů či smoothie.
Borůvky patří v tuzemsku k nejzdravějším druhům ovoce. Dokáží posílit imunitu, protože tělu doplní důležité vitaminy A, B a C, z minerálů fosfor i draslík.
Med s brusinkami
Brusinky pozitivně působí na močové cesty a jsou bohaté na vitamin C a draslík.
Med s jahodami
Med s jahodami báječně chutná na palačinkách nebo na rohlíku, v jogurtu nebo dohromady s müsli. Med s jahodami je výborný i do čaje nebo jen tak jako samostatné mlsání. Výborný je i do koktejlů či smoothie.
V jahodách se nachází vitamíny skupiny B, E a A minerální látky vápník, draslík, hořčík, železo či zinek.
Med se skořicí
Med se skořicí je velice oblíbený, protože báječně chutná v čaji, kávě, na topince. Med se skořicí si jistě zamilujete i v kombinaci s jogurtem, tvarohem nebo s müsli nebo na různé ovesné kaše. Výborný je i do koktejlů či smoothie. Med se skořicí lze užívat i samostatně, budete pak mít příjemný pocit v puse.
Med se skořicí celkově posílí vaší vitalitu.
Med s malinami
Med s malinami si báječně vychutnáte s jogurtem nebo lívancích či palačinkách i jen tak na rohlíku. Med s malinami je výtečný i jako samostatné mlsání nebo do čaje. Výborný je i do koktejlů či smoothie.
Maliny obsahují vitaminy skupiny B i vitamin C i některé minerály, zejména draslík, vápník, hořčík, mangan a železo.
Med se zázvorem
Med se zázvorem si oblíbíte nejen v chřipkovém období. Med se zázvorem skvěle chutná a báječně funguje i jako prevence proti nachlazení jak samostatně, tak i v čaji s citrónem. Med se zázvorem je velice oblíbený i v kuchyni v kombinaci s masem při pečení i do různých marinád.
Zázvor zlepšuje krevní oběh, působí jako antioxidant a prospívá zdraví dýchacích cest. Zázvor obsahuje silice, vitamíny A, B, C, E a minerály sodík, hořčík, vápník, železo, draslík, škrob a další látky.
Med s matchou
Med s matchou báječně chutná a navíc vám dodá potřebnou energii po ránu i v průběhu dne.
Med s matchou výborně chutná samotný nebo v čaji, můžete si ho rozmíchat v koktejlu či ve smoothie. Med s matchou si skvěle vychutnáte namazaný na topince nebo toastu.