Medovina

Proč pít medovinu – medové víno?

Medovina z ráje je lahodné chuti plná antioxidantů a zdraví prospěšných látek. Dalším důvodem je, že medové víno vyrábíme pouze z prvotřídního medu a vysoce kvalitní vody. Nečekejte přeslazenou lepkavou chuť. Naše medové víno je lehké, plné vyvážených chutí a není nikterak doslazované ani dobarvované.

Naše medové víno je vyrobeno studenou cestou. Alkohol v něm vzniká přírodním vinným kvašením. Medovina – medové víno si tedy zachovává všechny blahodárné vlastnosti medu.

Lidé si ji oblíbili jakožto příjemné osvěžující pití během celého roku. I jako pití na zklidnění před spaním.

Doporučujeme ji pít vychlazenou z ledničky a nalévat do skleničky na bílé víno.

Naše medovina – medové víno

Chmelová

Receptura medového vína s chmelem byla používána již Kelty i Slovany. Chmel je bylinka, která zklidňuje zažívání i mysl.

My používáme zelené šištice poloraného žateckého červeňáku. Ty se v průběhu zrání macerují v sudu a předávají tak své blahodárné vlastnosti do medového vína. V kombinaci s medem je to učiněný zázrak.

V této medovině – medovém víně se prolínají jemná sladkost medu s decentní hořkostí chmele

0,5 l 

0,25 l

Dubová

Tato medovina – medové víno je naší chloubou. Pyšní se vyvážeností jednotlivých chutí – sladkosti medu, přirozených kyselinek i dřevitých tónů. Tato medovina – medové víno dlouho zraje s dubových dřívím.

Dřevěné chipsy z francouzských či kanadských dubů zvýrazňují podmanivost celkového chuťového zážitku a obarvují nápoj do zlatavé barvy. Zároveň zanechávají příjemné dřevité tóny.

0,5 l 

0,5 l

0,25 l

Kořeněná

Kořeněné medové víno zraje společně s dubovým dřívím, které zvýrazňuje medovou chuť i dodává zlatavou barvu. Po dobu zrání se v kořeněné medovině navíc dlouhou dobu maceruje bohatá směs staročeského i vánočního koření (hřebíček, skořice apod.) 

Koření dodává medovině zajímavou jemnou chuť i aroma. Doporučujeme ji pít ohřátou na cca 40°C – 50°C – 60°C do širší skleničky, třeba whiskovky, s plátkem pomeranče nebo citrónu.

Medovina kořeněná

0,5 l 

0,25 l

Lipová

Lipová medovina je vyrobena z lipového medu, který je charakteristický svou vůní připomínající léto. Lipový med má vysokou enzymovou aktivitu a obsahuje řadu přírodních protizánětlivých látek.

Lipové medy jsou známé a hojně používané pro své účinky proti chřipce, nachlazení, proti kašli, zánětu průdušek a dalším onemocněním horních cest dýchacích. Lipová medovina má velice jemnou a nevšední chuť. Je plná slunce a příjemných letních vůní.

Medovina kořeněná

0,5 l 

Medovina kořeněná

0,5 l 

0,25 l

Polosladká

Tato medovina krátkou dobu zraje společně s dubovým dřívím, které podtrhne a jemně zvýrazní jednotlivé chutě medového vína. Tudíž celkový dojem z této chutě je plnější, vyplněnější a celkově prodlouženější.
Velice si ji oblíbili ti, co mají rádi čisté přírodní chutě, Ti co mají rádi suchá vína, Ti co chtějí pít kvalitně a zdravě.

0,5 l 

0,25 l

Propolisová

V propolisové medovině se po dobu zrání maceruje surový propolis, který medovině dodává charakteristickou vůni i chuť.

Propolis je pryskyřičná látka, kterou sbírají včely z rostlin. Včely ji během zpracování obohacují o enzymatické látky.

Propolis je velice uznávaná látka pro své antibakteriální a antimikrobiální i antimykotické účinky.

Medové víno s propolisem je kombinací blahodárných vlastností medu i tělu prospěšných účinků propolisu.

Medovina propolis

0,5 l 

0,2 l

0,1 l

Chilli

Toto medové víno zraje společně s dubovým dřívím, které zvýrazňuje medovou chuť i dodává zlatavou barvu. Po dobu zrání se v této medovině navíc dlouhou dobu maceruje bohatá směs koření (hřebíček, skořice, apod.). Nejdůležitější složkou je však chilli.
Chilli se v sudu maceruje v konečné fázi zrání. Obohacuje tak toto medové víno o charakteristikou chuť i aroma.

Medové víno s chilli má příjemnou vůni po koření a jemnou pálivou chuť po chilli.

Medovina chilli

0,5 l 

0,25 l

0,2 l

0,1 l

S kakaovými boby

Představujeme vám originální recepturu – kombinaci medového vína s kakaovými boby, kde po dobu zrání macerují kakaové boby. Kakaové boby obsahují široké spektrum minerálů, jako je hořčík, zinek, mangan, železo, měď, ale i řadu vitamínů i antioxidantů.

Medové víno s kakaovými boby je tedy plné kombinací tělu prospěšných látek jak z medu, tak i z kakaových bobů. Prolínají se zde jemná medová chuť s postupným nástupem jemné chuti hořké čokolády.

0,5 l 

0,2 l

0,1 l

Dále pro vás vyrábíme…

Voňavé
Svíčky

Prozkoumat

Lahodný
Med

Omrknout

Dárkové
Balíčky

Omrknout