Medovina
Proč pít medovinu – medové víno?
Naše medové víno je vyrobeno studenou cestou. Alkohol v něm vzniká přírodním vinným kvašením. Medovina – medové víno si tedy zachovává všechny blahodárné vlastnosti medu.
Lidé si ji oblíbili jakožto příjemné osvěžující pití během celého roku. I jako pití na zklidnění před spaním.
Doporučujeme ji pít vychlazenou z ledničky a nalévat do skleničky na bílé víno.
Naše medovina – medové víno
Chmelová
Receptura medového vína s chmelem byla používána již Kelty i Slovany. Chmel je bylinka, která zklidňuje zažívání i mysl.
My používáme zelené šištice poloraného žateckého červeňáku. Ty se v průběhu zrání macerují v sudu a předávají tak své blahodárné vlastnosti do medového vína. V kombinaci s medem je to učiněný zázrak.
V této medovině – medovém víně se prolínají jemná sladkost medu s decentní hořkostí chmele
Dubová
Tato medovina – medové víno je naší chloubou. Pyšní se vyvážeností jednotlivých chutí – sladkosti medu, přirozených kyselinek i dřevitých tónů. Tato medovina – medové víno dlouho zraje s dubových dřívím.
Dřevěné chipsy z francouzských či kanadských dubů zvýrazňují podmanivost celkového chuťového zážitku a obarvují nápoj do zlatavé barvy. Zároveň zanechávají příjemné dřevité tóny.
Kořeněná
Kořeněné medové víno zraje společně s dubovým dřívím, které zvýrazňuje medovou chuť i dodává zlatavou barvu. Po dobu zrání se v kořeněné medovině navíc dlouhou dobu maceruje bohatá směs staročeského i vánočního koření (hřebíček, skořice apod.)
Koření dodává medovině zajímavou jemnou chuť i aroma. Doporučujeme ji pít ohřátou na 40°C – 60°C do širší skleničky, třeba na whisky, s plátkem pomeranče nebo citrónu.
0,5 l
0,25 l
0,1 l
Lipová
Lipová medovina má velice jemnou a nevšední chuť. Je plná slunce a příjemných letních vůní.
Polosladká
Velice si ji oblíbili ti, co mají rádi čisté přírodní chutě, Ti co mají rádi suchá vína, Ti co chtějí pít kvalitně a zdravě.
Propolisová
Propolis je pryskyřičná látka, kterou sbírají včely z rostlin. Včely ji během zpracování obohacují o enzymatické látky.
Medové víno s propolisem je kombinací blahodárných vlastností medu i tělu prospěšných účinků propolisu.
Chilli
Chilli se v sudu maceruje v konečné fázi zrání. Obohacuje tak toto medové víno o charakteristikou chuť i aroma.
Medové víno s chilli má příjemnou vůni po koření a jemnou pálivou chuť po chilli.
Bylinná hořká
Bylinná medovina je vynikající, jemná dlouho zrající medovina s jemnou medovou chutí a příjemně nahořklou chutí po směsi devíti druhů bylin, které doslova pohladí Vaše bříško.
Bylinky se používali od pradávna a tak jsme se touto tradicí inspirovali i my. V této medovině po dlouhou dobu zrání macerujeme různé bylinky.
Výsledkem je podmanivá a velice jemná chuť.
Medovinu doporučujeme pít vychlazenou nebo při pokojové teplotě.
0,5 l
0,5 l
0,25 l
0,1 l
Malinová
Malinová medovina je přímo znamenitá. Malinová medovina je lahodná a jemná a osvěžující.
Dlouhou dobu nám zraje v sudech dohromady s malinami a přírodní malinovou šťávou. Malinová medovina v sobě báječně skloubila jemnost medu a chuť malin. Jakmile ji ochutnáte, navodí vám příjemnou atmosféru poklidných letních dní.
Malinovou medovinu doporučujeme pít vychlazenou. I v létě může být někdy chladno a tak malinová medovina ohřátá na 40-50°C také chutná báječně.
0,5 l

0,25 l